Nabór pracowników do projektu „Ruszaj w miasto 2022-2024 – niewidomi samodzielni i aktywni”

Fundacja Vis Maior Pies Przewodnik poszukuje pracowników do projektu „Ruszaj w miasto 2022-2024 – niewidomi samodzielni i aktywni”, dofinansowanego ze środków m.st. Warszawy.

Zatrudnimy:

1. Tyflopedagogów – instruktorów orientacji przestrzennej i czynności życia codziennego
  2. Instruktorów obsługi urządzeń specjalistycznych i nowoczesnych technologii.
  3. Psychologów
  4. Stylistów

Warunkiem udziału w rekrutacji jest przesłanie do Fundacji CV i listu motywacyjnego, w których kandydaci wykażą swoje kompetencje formalne oraz doświadczenie w pracy z osobami z dysfunkcją wzroku na ww. stanowiskach.

Dokumenty należy przesyłać do 20 stycznia 2023 na adres d.ziental@fundacjavismaior.pl
W tytule wiadomości proszę wpisać imię i nazwisko oraz stanowisko „tyflopedagog”, „instruktor obsługi urządzeń specjalistycznych” „psycholog””, „stylista”.
Osoby zainteresowane prosimy o podanie liczby godzin, które będą mogły przeprowadzić w ramach projektu, a także informacji nt. swojej dyspozycyjności tj. daty rozpoczęcia współpracy, dni i godzin oraz części Warszawy najdogodniejszych do prowadzenia zajęć (istotne szczególnie w wypadku zajęć z orientacji). Powyższe informacje będą bardzo pomocne w doborze kursantów do instruktorów.

Projekt jest realizowany od 01.01.2024 do 30.11.2024 na terenie Warszawy, jednak zakończenie zajęć planujemy na 15 listopada 2024.

Rodzaj zajęć:

1. Tyflopedagog, instruktor orientacji przestrzennej i czynności życia codziennego – prowadzenie indywidualnych kursów orientacji przestrzennej i czynności życia codziennego
  2. Instruktor obsługi urządzeń specjalistycznych i nowoczesnych technologii – indywidualne porady z zakresu obsługi komputera i urządzeń mobilnych, dobór sprzętu do określonych potrzeb, konfiguracja, aplikacje ułatwiające codzienne funkcjonowanie itp.
  3. Psycholog – sesje indywidualne
  4. Stylista – doradztwo w zakresie doboru stroju, fryzury, robienia makijażu, wsparcie w zrobieniu zakupów odzieżowych i kosmetycznych

Forma zatrudnienia – umowa zlecenie.
Fundacja zastrzega sobie prawo do kontaktu z wybranymi osobami.

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV i listu motywacyjnego do 20 stycznia na adres d.ziental@fundacjavismaior.pl