vis44
Fot. Maria Juraszek

Magdalena Rakowska

Zespół

Swoją przygodę z sektorem organizacji pozarządowych rozpoczęłam jako wolontariuszka w Fundacji Vis Maior, a obecnie pracuję tu jako koordynatorka projektu „Kompetencje wizualne osób niewidomych”.

Wcześniej przez wiele lat zawodowo związana byłam z biznesem, z branżą mediową. Pracowałam w Telewizji TVN, gdzie zajmowałam się sprzedażą i realizacją projektów specjalnych. Ukończyłam marketing i zarządzanie w Katowicach, a także studia podyplomowe – organizację produkcji mediów cyfrowych w Łodzi oraz psychologię biznesu dla menadżerów w Warszawie.

Lubię podejmować nowe wyzwania, zarówno w pracy, jak i w życiu codziennym. Ogromną satysfakcję sprawia mi praca dla ludzi, którzy też codziennie stają przed dużymi wyzwaniami, chociaż nie z własnego wyboru. Dzięki pracy w Fundacji mam wpływ na otaczającą mnie rzeczywistość, a także poczucie, że to, co robię, ma sens.

Jestem wielką miłośniczką sportu, szczególnie dyscyplin, które można wykonywać w bliskim kontakcie z naturą. Kocham góry i bieganie, więc trenuję biegi górskie i startuję w zawodach. Szczyty górskie latem zdobywam na biegowo, a zimą – na nartach. Uwielbiam podróże, nurkowanie, książki i… trening uważności.