Park Handlowy "Zakopianka"

W latach 2015-2017 Fundacja Vis Maior współpracowała z Parkiem Handlowym "Zakopianka". W ramach współpracy Park Handlowy dofinansował szkolenie psa, który otrzymał imię Zako, a Fundacja dostarczała zdjęcia i filmy ilustrujące postępy w szkoleniu oraz w zżywaniu się ludzko-psiego tandemu.

Royal Canin Polska Logo Royal Canin Polska

W maju 2016 roku firma Royal Canin Polska rozpoczęła – we współpracy z Fundacją Vis Maior – czwartą edycję akcji  "Wspieram szkolenie psa przewodnika". W ramach akcji Royal Canin dofinansował szkolenie psów przewodników, a fundacja pomogła  w merytorycznym opracowaniu materiałów związanych z
akcją oraz dostarczyła zdjęcia ilustrujące proces zżywania się osoby niewidomej z psem, a także współpracę ludzko-psiego duetu. Zachęcamy do śledzenia fanpage akcji, a także do polubiania i udostępniania postów.

Fundacja Instytut Rozwoju Regionalnego

logo_FIRRDo 30 września 2015 wspólnie z Fundacją Instytut Rozwoju Regionalnego  realizowaliśmy projekt “Monitoring obywatelski”.

Projekt dotyczył monitorowania zgłoszeń naruszenia Konwencji o Prawach Osób z Niepełnosprawnością.

www.firr.org.pl

Fundacja TUS i Polski Związek Głuchych

fundacjaTUS logoWspółpracujemy z Fundacją TUS i Polskim Związkiem Głuchych w ramach projektu “inwestycje dla wszystkich”, który dotyczy oceny dostępności obiektów użyteczności publicznej dla osób z różnymi niepełnosprawnościami. Projekt zakończył się 29 lutego 2016 roku.

www.tus.org.pl

Allianz Polska S.A.

logo allianzGrupa Kapitałowa Allianz Polska S.A. jest dobrym duchem fundacji „Vis Maior”. Współtworzyła z nami autorski program szkoleń, towarzyszy nam w ważnych fundacyjnych wydarzeniach, wspiera nas poprzez wolontariat pracowniczy, sfinansowała wywiady z niewidomymi klientami sektora bankowego wykonane przez instytut badania Opinii Publicznej Pentor.

www.allianz.pl

Muzeum Króla Jana III Sobieskiego w Wilanowie

Logo wilanowW 2012 roku nawiązaliśmy współpracę z Muzeum Króla Jana Trzeciego Sobieskiego w Wilanowie. Przeprowadziliśmy szkolenia dla pracowników Muzeum w zakresie obsługi klientów z niepełnosprawnością wzroku. Pracowaliśmy również nad dostosowaniem scenariuszy lekcji muzealnych do potrzeb takich osób. Konsultowaliśmy też wykonanie grafiki dotykowej i dostosowanie innych pomocy naukowych.

www.wilanow-palac.pl

Centrum Nauki Kopernik

centrum nauki kopernik logoWspółpracujemy z Centrum Nauki Kopernik. Od 2011 roku przeprowadziliśmy szereg szkoleń dla animatorów Centrum z zakresu obsługi klienta z niepełnosprawnością wzroku.

www.kopernik.org.pl

Warszawski Dom pod Fontanną

warszawski dom pod fontanna logoOd 2014 współpracujemy z Domem pod Fontanną, który koordynuje Program Zatrudnienia Przejściowego. W ramach współpracy zatrudniamy na pewien czas pracowników z niepełnosprawnością.

www.wdpf.org.pl/

Bank Zachodni WBK

bzwbk logoPodczas nagrywania filmu „Niewidomi a finanse” zrealizowanego w ramach projektu „Zobaczcie nas 2012″, korzystaliśmy z uprzejmości Banku Zachodniego WBK, który udostępnił nam w tym celu jeden ze swoich oddziałów w Warszawie. Serdecznie dziękujemy!

www.bzwbk.pl

Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz

ops zoliborz logoDo końca 2012 roku fundacja współpracowała z Ośrodkiem Pomocy Społecznej dzielnicy Żoliborz w Warszawie. Współpraca miała na celu poprawę funkcjonowania osób niepełnosprawnych wzrokowo w życiu zawodowym poprzez udzielenie im wsparcia z zakresu pośrednictwa pracy i jej poszukiwania. „Vis Maior” przeprowadziła szkolenie z zakresu obsługi niewidomego i słabowidzącego klienta. Współpraca obejmowała także promowanie oferty ośrodka wśród beneficjentów fundacji. OPS zaś zapewniał konsultacje z doradcą zawodowym, a w razie potrzeby z innymi specjalistami pracującymi w ośrodku np. psychologiem bądź konsultantem ds. uzależnień. Zobowiązał się także do promowania oferty fundacji.

www.ops-zoliborz.waw.pl