Letnie przekazania psów przewodników

Tego lata rozgrzewało nas nie tylko słońce, ale również emocje. Podczas trzech gorących miesięcy przekazaliśmy aż cztery psy, które od tej pory będą towarzyszyły swoim nowym opiekunom w codziennym funkcjonowaniu

19 czerwca to niewątpliwie najbardziej promienny dzień tego lata. To właśnie wtedy do życia Małgorzaty Kapias wkroczył Promyk. Mamy nadzieję, że ich  wspólna przyszłość rozbłyśnie jasno.

Za wyszkolenie Promyka odpowiada  niezawodny zespół trenerski. Wolontariuszka – Agnieszka Fedejko-Kacprzak, aplikantka Monika Kozłowska, instruktorka Monika Marcelewicz-Sieńska – dziękujemy!

Miesiąc później, dokładnie 15 lipca nasza radość sięgnęła nieba! Pani Agata Zyzik została nową opiekunką Sky’a, który od tego czasu stał się nieodłącznym towarzyszem jej codzienności. Jesteśmy pewni, że będzie to przyjaźń na długie lata.

Za wyszkolenie naszego bohatera odpowiadają wolontariuszka – Iga Zyzik , aplikantka – Anna Łuczak (Hania) oraz instruktorka – Aleksandra Rusak .

Dziękujemy Wam za poświęcony czas i serce!

Niecałe dwa tygodnie później, bo już 28 lipca, o szybsze bicie serca przyprawił nas Tymianek. To właśnie wtedy rozpoczął swoją odpowiedzialną rolę psa przewodnika ponieważ został przekazany Weronice Gorlewskiej. W tym wyjątkowym dniu w powietrzu unosił się zapach szczęścia i nadziei na spokojną, bezpieczną przyszłość.

Tymianka, do roli psa przewodnika, przygotowały wolontariuszka Ania, aplikantka Izabela Ryszawa, instruktorka Monika Marcelewicz-Sieńska.

Dziękujemy Wam za zaangażowanie, jakie za każdym razem wkładacie w szkolenie naszych psów.

Na ostatnie letnie przekazanie znów przyszło czekać nam miesiąc. Dokładnie 29 sierpnia  Tomasz Doległo i Lolo rozpoczęli nowy etap swojego życia. Niech nie zwiedzie Was zabawne imię naszego bohatera. Lolo dzielnie sprawuje swoją poważną i odpowiedzialną rolę psa przewodnika. Mamy nadzieję, że Chłopaki, co jakiś czas, pozwolą nam podejrzeć, jak sobie radzą.

Jak zawsze dziękujemy zespołowi trenerskiemu. Wolontariuszka – Olga Żmuda, instruktorka – Monika Marcelewicz-Sieńska – jesteście niezastąpione!

Wszystkie psy zostały przekazane przez Fundację Vis Maior w ramach projektu „Budowa kompleksowego systemu szkolenia i udostępniania osobom niewidomym psów przewodników oraz zasad jego finansowania” współfinansowanego ze środków europejskich w ramach PO WER Działanie 4.1.